Den första dagen på det ANDRA året!

Det är så stor skillnad på mitt liv jämfört med för ett år sedan att det är svårt att veta vilken ände jag ska börja i för att beskriva det. Vi den här tiden 2011 hade jag ätit min avskedsmåltid och förberedde mig för att träffa Anna på itrim.

  • I år har jag istället just noterat gårdagens steg: 14.555 och att jag gjort ett Pulspass, dvs ombytt träning.
  • Min frukost har bestått av en tallrik gröt med hallon, ett kokt ägg, en ½ grapefrukt, en bit surdegsbröd med 6.6% fibrer och 4,5% sockerarter, samt ett glas kaffe med lite vispad lättmjölk i. Det är en av mina vanliga bra frukostar, som jag håller mig mätt på länge.
  • Jag har lärt mig att vara noga med att äta fyra gånger om dagen och vet att jag blir hungrig och lättledd om jag äter för lite. Ett rejält fruktfat finns alltid hemma och grönsakslådorna i kylen och frysen innehåller minsann just grönsaker.
  • Soda Streamen går varm – kallt, lagom bubblat vatten finns alltid i kylskåpsdörren.
  • En riktigt stor förändring är att jag utan att tveka tar en promenad fram och tillbaka till Eneby Torg (3,8 km) eller Täby Centrum (6 km) när jag har ett ärende dit. Det fanns inte på världkartan för ett år sedan.
  • Att gå ut med hunden är ingen uppoffring, utan ett sätt att samla steg. Har jag inte lyckats med målet 10 000 steg/dag plockar jag fram step-brädan framför TV:n eller går en promenad mellan hallen, köket och matrummet;)

Att lyckas genomföra ett så långsiktigt och svårt projekt som att gå ner 23.5 kg (24.4 som mest) och – svårast av allt – att klara att kämpa stenhårt mot sig själv och ibland mot en del av omgivningen, ger en ordentlig kick för självförtroendet, som påverkat även många andra delar i livet. Jag vet att jag inte är ensam om att allt arbete med det egna psyket avspeglat sig i stora förändringar i både relationer och arbete.

Som jag skrev i 2XL under sommaren ” Jag börjar uppleva min självklara rätt att befinna mig var jag önskar, min rätt att ta min plats mitt i hjärtat av Stockholms innekvarter. Jag kan sitta i mitt eget sällskap med min latte utan att fundera på om någon undrar hur många muffins min överviktiga uppenbarelse kan ha stoppat i sig. Att kunna handla en vanlig storlek i en vanlig affär gör underverk med självkänslan!”

Jag dristar mig t o m till att tro att någon annan vill ta del av mina tankar och ägnar mig nu på allvar åt att skriva både på böcker och på annat.

Lämna en kommentar

Under Hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s