Dagens inspiration för vikt- och hälsa!

Som ni nog vet vid det här laget är jag väldigt inne på att ta draghjälp av vänner, att be om stöd från omgivningen när det behövs, att söka inspiration hos andra både i ”verkligheten” och via nätet.

Idag var det särskilt Fröken Loos Hälsoinspiration som dök upp i huvudet när jag dök in i kylskåpet helt oplanerad (precis som tyvärr rätt ofta – mat planering är min mycket svaga sida, som jag dock bestämt mig för att acceptera och leva med tills vidare – man kan inte bygga HELA Rom på två år 😉

Planera – annars får du koka soppa på en spik! och precis så blev det;

Spiksoppa en måndag

Spiksoppa en måndag

Hummus från i fredags, en ledsen zucchini som oplanerat hade inhandlats funkade toppen ihop med överbliven köttfärsgryta ocih keson som stod och grät på översta hyllan hittade rödbetskompisar.

Bläddra på Fröken Loos blogg, vettja! Där finns massor av idéer på grönsaksrätter som kan komma till av precis vad man råkar ha hemma.

Dagens löparinspiration stod jag faktiskt för själv 🙂 En väninna som, häromdagen hade lite bekymmer över att inte ha någon springkompis ute i skogen där hon bor, messade att hon nu sprungit två gånger med Runkeeper i mobilen. Det vi kom fram till häromdagen var nämligen att man med Runkeeper både kan få sig själv att jobba på längre, snabbare eller enligt färdiga koncpet och att man, om man har lust, kan publicera sin springrunda på Facebook och få massor av pepp från sina vänner.

Ja,  jag vet att det rasar en debatt om att folk blir stressade av skönmålning och skryt om träningsinsatser på Facebook, men i min Facebook-kompisvärld finns ett helt fantastiskt och uppriktigt stöd till varandra. Hoppas att ni kan ha ett sådant (om ni inte har några schyssta FB-kompisar som peppar får ni se till att bli vänner med mig eller 2xblog på Facebook! 🙂

Och så vill jag tacka ER!! för all härlig inspiration. Att följarkretsen ökar stadigt och att jag får så underbart gulliga mail från er som följer bloggen och som läst eller läser boken är den allra bästa inspiration jag kan få både till fortsatt skrivande och till ett hälsosamt liv!

Idag såg jag förresten att min lilla bild och berättelse även dykt upp på nyuppfräschade Itrim.se.

Idag får Chichi följa med :)

Dags att övningsköra med sonen, ner till sjön och motionera lilla vovven.

5 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

5 svar till “Dagens inspiration för vikt- och hälsa!

  1. Hoppsan! Det där tackar o bugar jag för! =) Vilken fantastisk lycka som spred sig i kroppen, jag har inspirerat någon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s