Tyvärr sant – totalt beroendeframkallande!

Ernst Kirchsteiger hade rätt!

Igår kväll bakade jag de kex som han gjorde i programmet i söndags. Ernst påstod att de var beroendeframkallande och tyvärr hade han helt rätt. Solrosfrön, linfrön, sesamfrön…För den som vågar finns receptet HÄR.
(Jag tog fiberhavregryn och valde rapsolja istället för olivolja. Hade inget rågsikt hemma, men det gick lika bra med mixerkrossade rågflingor.)

Frökex

Grymt goda frökex

I morse gjorde jag även den blåbärsgröt som Ernst bjöd sina snickare Pirre och Mackan på till frukost. Den ser så äcklig ut att det blir ingen bild 😉 Recept HÄR (Jag tog mer blåbär och hoppade över honungen.)

Mycket matfix har det varit idag – bl a min och familjens älskade Chili som ska ätas till middag. Vi är kanske knäppa som äter superstark chili när det är 29 grader varmt, å andra sidan så är det ju hyfsat varmt i t ex Indien, Thailand och Mexico där man äter väldigt mycket stark mat…

Mycket disk blir det...

Mycket disk blir det…

Jag har även försökt att hitta nya varianter på smoothies mm att bjuda ”grönsaksallergikern” på. Hittills med måttlig framgång. Det som inte ansågs direkt äckligt var Ananas-apelsin-nektarin. Guacamole som tillbehör till Chilin och massor av jordgubbar får utgöra dagens övriga vitaminer.

En löptur stod också på lördagens schema. Veckans tredje runda var på 40 minuter, åter i Cavalier King Charles Spaniel-tempo. Det funkar väldigt bra för min häl-rehabilitering att jag får jogga på stället lite då och då när Chichi vill göra sina ”stanna-och-nosa-stopp”.

Pausvovven

Pausvovven

Och vet ni vad?!?! Nu kan jag glädja er som tycker att jag är omänskligt målmedveten och överkontrollerad och enormt duktig 😉

Jag drack flera glas vin igår kväll fast jag hade planerat att inte dricka något alls under juli (förutom nästa lördag)!!

Men, och här kommer det fina i kråksången, mitt ”nya livs” resonemang, omställningen i knasbollen, det som jag innerligt hoppas att någon kan få inspiration och nytta av att höra:

  • Jag har därmed inte ”ramlat i något dike”.
  • Jag tänker inte ”unna mig” att äta slaskmat, godis och snacks hela helgen för att det ”ändå är kört”.
  • Jag behöver inte pina mig med någon kompenserande salladsdiet.
  • Jag kommer inte ”börja på måndag”.

Nej, åter till det normala, fortsätta vara som vanligt! Inte skuld och skam, inte känna mig dålig, inte skapa uselhetsspår i hjärnan. Och sist men inte minst, inte heller ha något behov av att trösta mig, eftersom jag inte tänker betrakta mig som en som misslyckats!

Ha en härlig söndag och klicka gärna in på 2xlblog på Facebook och ”Gilla” sidan, så får du blogginläggen på din egen Facebook!

2xlblog på Facebook ligger idag JENNYS SOMMARTIPS #6

4 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

4 svar till “Tyvärr sant – totalt beroendeframkallande!

  1. Sarah

    Jag tror det är precis så man måste tänka. Njuta av det där goda någon enstaka gång och då inte se det som ett misslyckande eller som att man ramlat i diket. Fortsätt som vanligt bara. Dina kex ser jättegoda ut, men jag tror inte jag vågar prova dem…

  2. Ping: Jennys Julkalender 11 (28): Viktigt med vacker mat | 2xlblog - Om vikt och hälsa

  3. Ping: Juligt med vacker mat och härliga dofter | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s