2XL för ett år sedan – 20/10 2011

New York

18/10-25/10 är jag i New York. Jag kommer att leva som jag lär och vara 100% där, så jag passar på tillfället att ge er några smakprov på hur jag hade det för precis ett år sedan. Varje dag kommer ett nytt inlägg från samma period 2011, dvs precis i övergången mellan de 12 veckorna med måltidsersättningar och det otroligt skrämmande Att Börja Äta Vanlig Mat igen…

20 Okt – Dag 72 (12 dagar kvar)

Idag körde jag minsann ett rejält pulspass, med två hela varv på alla stationer. Bra puls var det också. Jag ligger på övre delen av skalan för min ålder. Det känns bra.

Märkligt att det plötsligt kan bli så intressant med detaljer som jag tidigare betraktat, inte bara som ointressanta och oviktiga, utan som jag ansträngt mig för att ignorera.

Väl hemma tog jag en ordentlig promenad med den lilla hunden. Jag skulle tro att hon är rätt förvånad över hur mycket promenader hon får nu för tiden 🙂

Chichi på promenad

Chichi på promenad – redo att jaga fåglar

Därefter blev det en tur till Ica där jag gick igenom hela brödhyllan med gårdagskvällens nyvunna kunskaper i färskt minne:

  • Minst 6 g fibrer/100 g
  • Max 6 g socker/ 100 g
  • Socker tidigast på 6:e plats i innehålleförteckningen

Jag hittade tre lämpliga och tre hyfsade sorters bröd. Nu är min mission att visa sonen på hur illa ställt det är med Polar- Rågkakan och hoppas droppen kan urholka den granithårda stenen…

Det blev ett ganska lyckat försök i all fall. Han lovade att PROVA en skiva rostad Rågfranska (7 g fibrer vs 4,7 g och 4 g sockerarter vs 9 ,2 g i Polarkakan). Visst är det skrämmande mycket socker i Polarkaka som både ser ut och utger sig för att vara så nyttig!!

Skjortan jag har på mig idag, med alla knapparna knäppta och ledigt hängande utanpå jeansen, har jag med en likaså knäppt kofta över. Samma skjorta använde jag i somras som något slags utanpå-variant över ett linne – då gick den INTE att knäppa.

Börjar tänka seriöst på ”livet efter dieten” som börjar om två veckor. Detta nya liv måste naturligtvis planeras riktigt ordentligt för att jag inte ska hamna i gamla otrevliga hjulspår vid minsta nypa stress, motgång eller lite trötthet.

Jag försöker att tänka i ungefär samma banor som jag gjorde inför treveckorsförändringen och bygga upp en förväntan på det nya istället för att fasa för det:

”Snart ska jag få riktig lunch!!!”

Det kommer nämligen att bli den allra första förändringen, alltså att äta lunch enligt Itrims recept och så därutöver tre gånger måltidsersättningar per dag under den första veckan.

Kycklingwok och  Ugnsbakad laxfilé med spenat är de rätter jag redan börjat hallucinera om.

Veckan därefter är det dags att introducera ätandet av ”riktig frukost”.

Jag känner mig, som sagt väldigt trygg, med den konkreta upptrappningsplan jag fått av min hälsorådgivare Anna.   Det känns även bra att det under ett antal veckor efter den 12:e kommer att vara två stycken Itrim-måltidsersättningar på matsedeln.

 

1 kommentar

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

Ett svar till “2XL för ett år sedan – 20/10 2011

  1. Å jag tycker det är tänkvärt det du skriver men svårt att kommentera då det är ett år tillbaka i livet så jag vill bara berätta att jag finns kvar här och löser fast du roar dig med annat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s