2XL för ett år sedan – 18/10 2011

New York

18/10-25/10 är jag i New York. Jag kommer att leva som jag lär och vara 100% där, så jag passar på tillfället att ge er några smakprov på hur jag hade det för precis ett år sedan. Varje dag kommer ett nytt inlägg från samma period 2011, dvs precis i övergången mellan de 12 veckorna med måltidsersättningar och det otroligt skrämmande Att Börja Äta Vanlig Mat igen…

Först en catch-up om starten 9/8 2011:

Den stora skillnaden mellan mina tidigare mer eller mindre framgångsrika viktminskningsförsök och NU är att jag äntligen insett att jag är Foodaholic eller rättare sagt kalorimissbrukare. Jag är nu beredd att likställa mitt missbruk med det hos en alkoholist, knarkare eller spelmissbrukare.

För att komma tillrätta med mitt missbruk har jag äntligen anlitat professionella och mycket kunniga Itrim och jag har framför allt fått hjälp att påbörja det svåra arbetet med att identifiera mitt problem till fullo och att först och främst helt enkelt inleda en avgiftning. Jag konstaterar att jag:

 • är nu på rehab!!
 • är under vård och behandling.
 • måste acceptera ”hårda bandage” för att totalt ändra livsstil!

Jag vaknade med min vanliga värk i höger knä och vänster höft. Faktum är att jag var riktigt nöjd med att mina överviktskrämpor gör sig ordentligt påminda. Det är sanningen att säga väldigt motiverande. Så jag bestämde mig för att verkligen notera dem:

 • Som sagt, vänster höft värker och hoppar ofta ”ur led” – det skulle jag också göra med 22 onödiga kilo fett som ska lyftas runt!!
 • Snedbelastningen från vänster sida sätter sig även i höger knä där det ofta värker på insidan av benet, strax nedanför själva knäskålen.
 • Nyckelbenen värker nästan alltid när jag vaknar – skulle tro att även de lider av att pressas ihop när jag ligger på sidan.
 • När jag klär på mig sitter jag i sängen och böjer mig mödosamt framåt för att ta på trosor och strumpor. Ont i ryggen.

Jag väljer BH efter vad som ska göras under dagen och idag passar jag på att ta Ica-kassemodellen eftersom vi troligen mest ska fixa med köksrenoveringen. För ögonblicket svider det inte så mycket under bysten, eftersom det inte varit tokvarmt de senaste dagarna. Men vanligtvis är det trångt och fuktigt där och jag får ofta behandla den stackars huden.

Påminner mig om hur jag ska klä mig när jag nått målet:

 • Vit figursydd Shirt Factory-skjorta
 • Jeans med skärp i midjan
 • Spets-BH i rött eller lila
 • Pumps!
 • Å så kort rak kjol – inte samtidigt som jeansen, men ofta 🙂
Röd BH

Den röda spetsdrömmen

16 Oct – Dag 68 (16 dagar kvar)

Nu vill jag gärna med buller och bång, pukor och trumpeter meddela att på denna, den 68:e dagen på min rehab, är jag en NORMALVIKTIG PERSON!!!

Vågen visar på 81.8 kg vilket motsvarar ett BMI på 24,97 dvs inom normalområdet. Från en start på BMI 29.8 – rejäl övervikt, grymt nära fetma för bara drygt två månader sedan. Det var inte bara möjligt, utan fort gick det, och till och med förhållandevis lätt! Vilken inspiration för fortsättningen!

18 Oct – Dag 70 (14 dagar kvar)

Nu återstår två veckor av de 12 på VLCD/LCD-dieten.

Här är mina nya, superfina kläderna i den helt normala storleken 44! Jag är så lycklig och jag vet att jag ska skriva det också, för att ha att titta tillbaka på de dagar då det känns motigt. Jag vet att de kommer att komma, så det är bäst att njuta av framgångarna och samla på glädjen.

Blå jacka stl 44

Blå jacka stl 44

Blå skjorta stl 44

Blå skjorta stl 44

3 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

3 svar till “2XL för ett år sedan – 18/10 2011

 1. Anonym

  Tack för tänkvärt inlägg! Mitt gräsliga godissug försvann. Nu är jag i fokus igen!

 2. Håller med anonym tack för tänkvärt inlägg känner igen mig i det mesta

 3. AT

  Oh, underbart att läsa om den ”gamla” tiden. Kan du inte lägga upp lite info om den första tiden. Skulle peppa och inspirera.
  Njut av NY och shoppa duktigt!
  Häls. från en Täby Itrimare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s