Verkligen inte en dag för tidigt

Idag har jag för första gången i hela mitt relativt långa liv, med

 • gympalektionsskolk
 • outnyttjade gymkort
 • rörelsefobi 😉

genomfört  ett INTENSIV-pass, med efterföljande stretching!

Stolt är bara förnamnet och förstås nöjd, glad och tillfredsställd.

Men OMG vad jag sitter fast i höfterna upptäckte jag med de mest basala stretchövningarna.  Inte undra på att det tar emot att springa …
 
Även om min framgångsstrategi varit att ta saker i min egen takt och att öka på väldigt försiktigt när det gäller motion och träning, var det nu verkligen på tiden att komma igång på allvar. Jag är dock fortfarande mycket nöjd med att ha valt att ta det lugnt . Risken var alldeles för stor att min gamla svartvita grundsyn skulle ställa till det om jag hade gått ut för hårt.
 
Buddha

Inspiration till j..ar anamma!

Det som triggade mig var bl a Marias enkla fråga på hennes blogg om vad som är fint och mitt idiotsvar:

 • Jenny: Muskler – will love them, one day when they arrive :)
 • Maria: Dom kommer när dom får jobba ;)

Tack Maria! Det går ju inte att sitta och vänta på att tomten ska leverera, eller tro att man får triceps av promenader. Ibland är man dummare än vad som borde vara tillåtet!

Tack för massor av träningsinspiration även till Liza som 40 kg lättare skuttar som ett rådjur i skogen, Cribba som gymmar och promenerar som en besatt och Pernilla som ger sig ut i mörkret med lampa och regnkläder och t o m springer ett millopp och så många, många andra av er!

Det här är den riktigt trevliga sidan av alla ”elektroniska kontakter”. Tänk att vi kan hjälpa, stötta och inspirera varandra på det här viset! Det är så kul 🙂

Jag är fantastiskt tacksam och helt överväldigad, nästan tårögd över många kommentarer på mina blogginlägg! TUSEN TACK!! När man sticker ut i något slags offentlighet och har funderingar, åsikter och idéer är det lätt att få ”skit”, vilket hittills inte drabbat mig. Jag är så himla glad!! Ni är underbara!

7 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, vikt, Viktminskning

7 svar till “Verkligen inte en dag för tidigt

 1. Bra jobbat!! då har du tagit ett stort steg idag. För som det stod, muskler kommer inte av sig själv:)
  Jag skulle gärna vilja träna, springa och träna annat. Men jag får nöja mig med det min kropp vill:)
  Hoppas träningslusten stannar kvar:)
  Kram

 2. Du har all rätt att vara stolt! Det roliga med träning är att den formar kroppen och att det blir så mycket enklare att hålla en ny vikt. Jag som varit A-formad hela mitt liv ser numera alldeles vanlig ut 😉

  Jag gillar bloggvärlden och all inspiration som drabbar 🙂
  Tack själv!

 3. Bra gjort! 🙂 Glöm inte att vara stolt i morgon oxå!

 4. J

  Vart köptes buddhan? Har letat efter just en sån

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s