I väntan på rumpan

Jag har dyrt och heligt lovat min dotter att inte lägga upp bilder på den 🙂

Men en liten rapport och några tips blir det såhär på lördagskvällen 😉

Nu handlar det alltså om att förvandla det lösa, fettfria skinnet som blev kvar på baksidan till något mer attraktivt. Det är huvudsakligen ren estetik det handlar om. Även om jag inte strävar efter att se ut som en tonåring (dvs som en  mer vältränad tonåring än vad jag själv var på 70- & 80-talen) skulle det göra en del för helheten om jag slapp olika ”streck” på byxbaken.

Ett antal välriktade övningar kompletteras nu med nya vanan ”alltid två steg i taget” i trappan!

Mitt bästa tips i väntan på att rumpan ska infinna sig är laserskurna trosor, som alltså inte har någon kant/söm. Köpte på Victorias Secret i New York för några veckor sedan, men såg även på Triumph-butiken i Täby C.

Lasertrosor från Victorias Secret

Lasertrosor från Victorias Secret

Projekt Nyårsklänning pågår alltså för fullt, med inspiration från Lotta som sliter med almanackan överst på I jakten på kcal och Maria som peppar och tipsar om övningar på Tanten goes Fit!

Maria skickade bl a länken till den här videosnutten: Fem steg till Drömrumpan. Mina knän vill inte vara med på alla  övningar, men det går att plocka russin ur kakan.

Jag vet inte hur mycket löpning ger för just rumpan. Kan dock  rapportera att det blev en kort liten tur igår igen! Ursäkta språket men F..n vad jag är nöjd!!  med att ha klivit över den tröskeln och besegrat min mentala spärr mot löpning. Även om det blir vinter, halt och mörkt ser jag fram emot att blir starkare, snabbare, bättre .

Som jag ofta säger –  det sitter så himla mycket i skallen. Man måste hitta något som funkar med den kropp man har för tillfället, så att man orkar och så att det inte gör onödigt ont. Steg för steg blir det lättare.

Det viktigaste är att vara stolt för att man bestämt sig och att berömma sig själv för alla framsteg. Tydliga MÅL är ovärderliga!

Tänk om jag kan springa ett helt elljusspår snart (2.5 km)…  Då är ju mörkerproblemet löst… HALLÅ! Nu blev det fel – TYDLIGA mål var det!

Hmmm, på Lucia har jag sprungit hela elljusspåret.

Så var det sagt och jag slipper inte undan eftersom ni alla som läser har sett det:)

Har ni några mål att uppnå före Nyår?

19 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

19 svar till “I väntan på rumpan

 1. Hur finner man kärleken till löpning? Själv har jag alltid gillat att gymma men just konditionsträningen känns som tortyr man måste tvinga sig själv till!

 2. wavva81

  Trosorna såg grymt sköna ut 🙂 Vill åxå ha!
  Min utmaning fram till nyår är att försöka byta ut julsnasket mot julskinka så mycket som det bara går 🙂
  Önskar dig en fin kväll

 3. Mitt mål är att inte hetsäta en endaste gång fram till nyår! Sedan är det också att komma upp i 10 000 steg en majoritet av veckans alla dagar!

 4. Håller tummarna för din rumpa, haha:)
  Du har helt rätt i att man måste hitta det som passar ens kropp att göra. Min kropp kan inte göra mycket, men det den klarar av, det gör jag och hoppas på att den så småningom ska klara lite mer, eller iallafall inte mindre.
  Kram

 5. Hmm…Nyårstanke? Nej men jag har lovat en av dom jag chefar över att om han går ner varje vecka (från förra veckan) och fram till den 8/1 så ska jag sluta röka.

 6. Ping: Rumpkampen vidgar verkligen vyerna | 2xlblog – Om vikt och hälsa

 7. Ping: Nobelpriset 2012 i fysik går till… | 2xlblog – Om vikt och hälsa

 8. Ping: Usch och Fy för motion!? – mina erfarenheter och tips | 2xlblog - Om vikt och hälsa

 9. Ping: Gör något nytt och annorlunda! Lucka 15 (28) | 2xlblog - Om vikt och hälsa

 10. Ping: Testa att göra något nytt och annorlunda | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s